Valutaváltó

Összeg:
Valutáról:
Valutára:
 
Currency conversion powered by coinmill.com.

Aktuális időjárás

Seychelles

Erősen felhős
  • Erősen felhős
  • Hőmérséklet: 28 °C
  • Szél: Nyugat-Délnyugat és Északnyugat között változó irányú, 14.8 km/h
  • Légnyomás: 1012 hPa
  • Rel. páratartalom: 79 %
  • Látástávolság: 10 mérföld
Készült:
2019, október 15 - 07:00

Beutazási információk

Turizmus

 

Az ideális időpont az ország meglátogatására függ a tervezett kikapcsolódás mikéntjétől. Búvárkodáshoz a márciustól májusig és szeptembertől novemberig tartó időszak az ideális. Májustól októberig az intenzív délkeleti passzátszél kiváló körülményeket biztosít vitorlázáshoz és szörfözéshez. A turizmus csúcsidőszakai a december - januári és július - augusztusi hónapok.

 

Magyar állampolgároknak az országba való beutazáshoz rendelkezniük kell az utazás időpontját legalább 6 hónappal meghaladó érvényességű útlevéllel, kiutazásra szóló jeggyel, visszaigazolt szállásfoglalással és az utazás költségeit fedező összeggel (~150USD/nap). Megérkezéskor a fenti dokumentumok bemutatása ellenében a turista megkapja az ingyenes seychelles-i vízumot (Visitor's Permit), ami a kiutazásra szóló jegyen szereplő napig, de maximum 3 hónapig érvényes.

Ha szeretné meghosszabbítani kint tartózkodását, ezt a Bevándorlási Hivatalban teheti meg. A vízumhosszabbításhoz érvényes kiutazásra szóló (repülő/hajó) jegy és elegendő mennyiségű pénz szükséges. Az eljárás egy hétig tart.

Bevándorlási Hivatal (Department of Immigration)

Independence House

PO Box 430

Victoria, Mahé

Tel: +248-293-636

Fax: +248-225-035

Email: info[at]immigration.gov.sc

 

Biztonság, egészségügyi és orvosi ellátás

 

Érdemes az utazás előtt mindenre kiterjedő baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni.

 

Munkavállalás

 

A Seychelle Köztársaságban történő munkavállaláshoz munkavállalói engedély szükséges. A munkáltatónak a munkavállaló beutazása, illetve munkakezdése előtt minimum 10 héttel kell benyújtania az engedélykérő lapot és befizetnie az illetéket.  További részletek a letölthető dokumentumban találhatóak. 

CsatolmányMéret
General information on Immigration Laws.pdf93.38 KB
A Quick Guide to the New Seychelles Immigration Rules.pdf1.41 MB
Címlap