A COVID-19 vírus okozta helyzettel kapcsolatos aktuális tájékoztatók és a Seychelle Köztársaság hivatalos közleményei a "Hírek, aktualitások" menüpont alatt érhetőek el.

Felhívjuk az országba beutazást tervezők figyelmét arra, hogy olyan utazási és egészségbiztosítást kössenek, mely kiterjed egy esetleges karantén intézkedés kiadásainak illetve a légijáratuk indulásának elmaradásából származó költségeik lemondásának viselésére!

Ezúton jelezzük az érdeklődők számára, hogy a légitársaságok járataik üzemeltetésénél figyelembe veszik az ad hoc kialakuló egészségügyi – járványügyi helyzet kockázatait is, így az ilyen okból történő repülőjegy törlése miatt kialakuló kár viselésére kötelezhetik az ügyfeleiket.New Covid-19 guidelines in PDF format are available below for download: http://tourism.gov.sc/covid-19-guidelines

For up-to-date information and travel guidance, please check the websites of the Ministry of Tourism, Civil Aviation, Port and Marine and the Department of Health.

You can find the list of commonly asked questions - and answers - about the Coronavirus disease (COVID-19) here: http://www.health.gov.sc/index.php/covid-19/faqs
Beutazási információk

Turizmus

Az ideális időpont az ország meglátogatására függ a tervezett kikapcsolódás mikéntjétől. Búvárkodáshoz a márciustól májusig és szeptembertől novemberig tartó időszak az ideális. Májustól októberig az intenzív délkeleti passzátszél kiváló körülményeket biztosít vitorlázáshoz és szörfözéshez. A turizmus csúcsidőszakai a december - januári és július - augusztusi hónapok.

Magyar állampolgároknak az országba való beutazáshoz rendelkezniük kell az utazás időpontját legalább 6 hónappal meghaladó érvényességű útlevéllel, kiutazásra szóló jeggyel, visszaigazolt szállásfoglalással és az utazás költségeit fedező összeggel (~150USD/nap). Megérkezéskor a fenti dokumentumok bemutatása ellenében a turista megkapja az ingyenes seychelles-i vízumot (Visitor's Permit), ami a kiutazásra szóló jegyen szereplő napig, de maximum 3 hónapig érvényes.

Ha szeretné meghosszabbítani kint tartózkodását, ezt a Bevándorlási Hivatalban teheti meg. A vízumhosszabbításhoz érvényes kiutazásra szóló (repülő/hajó) jegy és elegendő mennyiségű pénz szükséges. Az eljárás egy hétig tart.

Bevándorlási Hivatal (Department of Immigration)

Independence House

PO Box 430

Victoria, Mahé

Tel: +248-293-636

Fax: +248-225-035

Email: info[at]immigration.gov.sc


Biztonság, egészségügyi és orvosi ellátás

Érdemes az utazás előtt mindenre kiterjedő baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást kötni.


Munkavállalás

A Seychelle Köztársaságban történő munkavállaláshoz munkavállalói engedély szükséges. A munkáltatónak a munkavállaló beutazása, illetve munkakezdése előtt minimum 10 héttel kell benyújtania az engedélykérő lapot és befizetnie az illetéket.  További részletek a letölthető dokumentumban találhatóak. 

General information on Immigration Laws.pdf

A Quick Guide to the New Seychelles Immigration Rules.pdf