Beutazási információk

Turizmus

Az ideális időpont az ország meglátogatására függ a tervezett kikapcsolódás mikéntjétől. Búvárkodáshoz a márciustól májusig és szeptembertől novemberig tartó időszak az ideális. Májustól októberig az intenzív délkeleti passzátszél kiváló körülményeket biztosít vitorlázáshoz és szörfözéshez. A turizmus csúcsidőszakai a december - januári és július - augusztusi hónapok.

 

A belépéshez az utasoknak előzetesen on-line kell regisztrálniuk magukat az alábbi oldalon: https://seychelles.govtas.com/

 

A belépés feltételei:

- Az utazás időpontját meghaladó érvényességű útlevél;

- Visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy;

- Visszaigazolt szállásfoglalás a tartózkodás teljes időtartamára;

- Jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre;

- A tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek megléte (150 USD/nap);

- Teljes körű – Covid-19-re is kiterjedő – utas- és balesetbiztosítás megléte.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a Konzulátusnak nincsen hozzáférése a kérelmekhez, se döntési jogköre a speciális kérdések, illetve a feltöltött kérelmek elbírálása tekintetében.

Probléma és további kérdések esetén kérjük lépjenek kapcsolatba az illetékes seychelle-i hatóságokkal a support@govtas.com e-mail címen vagy a weblapon állandóan elérhető on-line chat funkción keresztül. 

 

A világjárvány miatt kialakult utazási korlátozások frissítése folyamatos, a közölt adatok tájékoztató jellegűek.

 

Naprakész információért kérjük látogassanak el az alábbi oldalakra: 

http://www.health.gov.sc/

http://tourism.gov.sc/

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/seychelle-szigetek

 

Biztonság, egészségügyi és orvosi ellátás

A szigetek alapvetően biztonságos helynek számítanak, ugyanakkor az elmúlt időszakban nőttek a turisták ellen elkövetett bűncselekmények száma. Jellemzően lopás, rablás és autófeltörések történtek. Ezért javasoljuk a távoli egzotikus országok esetében, általánosan javasolt szabályok betartását. Lehetőség szerint kerüljék a szigeteken való éjszakai sétákat, látogatásaik alatt mellőzzék készpénz tárolását. A szigeteken való tartózkodás alatt az értéket (készpénz, személyes és üzleti dokumentumok) elhelyezést széfben javasoljuk. Az útlevél adatoldaláról és a beléptető pecsétről javasoljuk fénymásolat elkészítést és a másolatok használatát a kirándulások, városnézések, üzleti tárgyalások alkalmával. Lehetőség szerint mobiltelefonjaikat tartsák maguknál, a legfontosabb helyi telefonszámokat (hotel, idegenvezető, tiszteletbeli konzul) mentsék el.

 

Utazás előtt javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal kapcsolatban, valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekre naprakész tájékoztatást adnak.

Egészségügyi ellátás külföldön: http://www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon

 

Naprakész információért kérjük látogassanak el az alábbi oldalakra: 

http://www.health.gov.sc/

http://tourism.gov.sc/

https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/seychelle-szigetek

 

Munkavállalás

A Seychelle Köztársaságban történő munkavállaláshoz munkavállalói engedély szükséges. A munkáltatónak a munkavállaló beutazása, illetve munkakezdése előtt minimum 10 héttel kell benyújtania az engedélykérő lapot és befizetnie az illetéket.  

General information on Immigration Laws.pdf

A Quick Guide to the New Seychelles Immigration Rules.pdf